2020. szeptember 29., kedd

Matthias Cramer Lancaster társasjáték (Bolti ár 15990,- Ft) - Jelenlegi ára: 7 990 Ft

A Lancaster egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 1 óra. A játékot 2011-ben jelölték a Spiel des Jahres díjára Az Év Gémerjátéka kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az aukció/licit, a szavazás, a terület befolyásolás/irányítás és az akció kijátszás mechanizmusokra.
A Gémklub leírása:
1413-ban járunk – Anglia új királya, V. Henrik, a Lancaster- ház sarja, ambiciózus terveket sző. A cél Anglia egyesítése és a francia korona megszerzése. Minden játékos a saját feltörekvő nemesi családjának vezetője.
Ki lesz a fiatal király igaz támogatója és ezzel korának
leghatalmasabb Ura?
A játékosok szeretnének felértékelődni egyszerű Urakból a király legerősebb szövetségesének. Ezt el tudják érni lovagságuk fejlesztésével, lovagjaik okos bevetésével Anglia Megyéiben, és a saját Váraikban, vagy az angol-francia Viszályokban való részvétellel. A parlamentben azokat a törvényeket igyekeznek bevezettetni, amelyek számukra a legtöbb hasznot hozzák. Az a játékos győz, aki
a játék végére a legtöbb Erőpontot gyűjti össze.
A játék díjai
Kennerspiel des Jahres 2011 jelölt

Jelenlegi ára: 7 990 Ft
Az aukció vége: 2020-09-29 20:08 .