2020. március 27., péntek

Bámia, okra - Abelmoschus esculentus - Különleges afrikai zöldségnövény. 10 db mag! - Jelenlegi ára: 400 Ft

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat.
Abelmoschus esculentus – Bámia, okra, gumbo, quimbombo
10 db mag!
A Nílus felső folyásának vidékén vadon tenyésző növénynek terméseit az őslakosok ételkészítésre használják. A szubtrópusok egyik legszebb konyhakerti növénye a mályvafélék családjának tagja. Virágainak színe a csontfehértől a krémes sárgáig változik. A jellegzetes mályvavirág torka mélyvöröses-lilás színű. Megkapó szépségű virágai sajnos csak egy-egy napig nyílnak, azonban a megtermékenyülést követő néhány napra zsenge, zöld termései már szedhetők. Mára a világ szubtrópusi területein és a mediterráneumban hétköznapi zöldségnövénnyé vált, de Magyarországon még alig ismert.
Készíthető belőle lecsóhoz hasonló egytálétel és leves is, de fogyasztható párolva és sütve, salátaként, vagy húspótlóként. Főzés közben sűrű anyagot bocsát ki, ezért Afrikában más ételekbe téve ételsűrítőként is használják. Nyálkaanyaga a gyomor számára különösen jó hatású. Magjából olajat sajtolnak, pörkölve kávépótló.
Korai vetéssel, a paprikához hasonlóan palántázva, meleg nyarainkon bőségesen termő zöldségnövény lehetne. Az átültetést nehezen tűri, ezért nem szabad szabadgyökérrel palántázni. Edénybe kell vetni, majd az utolsó májusi fagyok elmúltával óvatosan, úgy kiültetni, hogy a gyökere ne sérüljön. Kifejezetten magas hő- és fényigényű, hosszú tenyészidejű növény. Kedveli a jó vízellátást, és a tápanyagban gazdag talajokat. Hazai viszonyok között július közepétől nyár végéig folyamatosan szedhető.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 400 Ft
Az aukció vége: 2020-04-16 23:48 .