2019. július 29., hétfő

011XXX A MŰVÉSZET KLASSZIKUSAI- BOSCH FESTŐI ÉLETMŰVE - Jelenlegi ára: 1 900 Ft

"Bosch sohasem festett olyasmit, ami a körülötte érzékelt természetes világnak a határait átlépte volna, hacsak nem pokolról vagy purgatóriumról szólt: egyszóval leleményei igen különös, ámde létező dolgok megfigyeléséből fakadtak. Ezért is állítható általános érvényű szabályként, hogy bármely festmény, mely fertelmes dolgokat vagy olyasmit ábrázol, ami a természet határait átlépi, de nem poklot vagy ezzel kapcsolatos, motívumot jelenít meg, hamisított vagy apokrif műnek tekinthető... " 
F. de Guevara levele II. Fülöpnek 1563 előtt
"Oh Hieronymus Bosh, mit lát döbbent tekinteted? S mi ez a sápadtság arcodon? Talán az ereboszi szörnyek és látomások úsznak a szemed előtt? Mondják, hogy leszálltál a fukar Hádész birodalmába, a Tartarosz mélyére, hogy jobbod ily pontossággal festi meg mindazt, ami a mély, Avermosz rejtekében leledzik. "
D. Lampsonius, 1572
"Ki tudja megmondani, hogy Jeronimus Bos a kísérteteknek és pokoli szörnyeknek mennyi furcsa hagymázas képzetét hordta a fejében és adta vissza ecsetjével, olyan rémképeket, amelyeket inkább borzasztó, mint kellemes nézni. "
C. van Mander, 164...
Amennyiben 2500ft felett vásárol tőlünk Budapesten ingyen házhoz szállítunk. 2500ft alatti vásárlásnál a könyvek Budapesten a 4-6 villamos vonalán bárhol átvehetőek a délutáni órákban hétköznapokon.
A könyveket banki átutalás esetén az összeg beérkezése utáni napon postázzuk.
10000Ft feletti vásárlásnál a postaköltséget átvállaljuk.
 Sorszám: 13608

Jelenlegi ára: 1 900 Ft
Az aukció vége: 2019-08-19 10:52 .